zijde Timzo bedding

nature collection

Zijde

Zijde is afkomstig van de zijderups die een natuurlijke substantie afscheidt wat door contact met zuurstof een fijne glanzende draad vormt. Deze natuurlijk gevormde en bedoelde bescherming heeft als functie het te beschermen tegen alle weersinvloeden. Zijde heeft daarom zeer goede vocht- en temperatuur-regulerende eigenschappen.

Bij warmte voert zijde het te veel aan vocht af en bij koele nachten houdt het de warmte wat meer vast. In een dekbed verwerkt, geeft dit u een constante temperatuur tijdens de gehele nacht en voorkomt het overmatig transpireren bij warme zomernachten. Een zijden zomerdekbed valt soepel en sluit mooi om het lichaam.

Zijden zomerdekbedden
Zijde kan ongeveer 30 procent van haar eigen gewicht aan vocht opnemen zonder vochtig of klam aan te voelen. Ook geeft zijde het opgenomen vocht weer af aan de lucht. Dat maakt het een ideaal materiaal om te verwerken in een zomerdekbed.

Ook is een zijden dekbed van nature antiallergisch. Het geeft vrijwel geen stof af en het bevat sericine wat schimmelwerend werkt. Het vormt hierdoor geen voedingsbodem voor microben. Schoon en fris slapen dus.

Een zijden dekbed valt soepel en zacht om uw lichaam heen, zodat u wordt omsloten door het dekbed. Met een weldadig en behaaglijk gevoel als gevolg. Het houdt u de hele nacht op een constante temperatuur en regelt ook de vochthuishouding. Pure natuurlijke luxe.

We produceren de zijden dekbedden in eigen huis. Het gestepte vlies wordt omsloten door een fijn geweven katoenen tijk. Het resultaat is een dekbed dat soepel om u heen valt. U zult ervaren wat de natuurlijke eigenschappen, al na de eerste nacht. Zijde wordt weleens verward met satijn. Satijn is echter een manier van weven. Een stof van satijngeweven zijde is dus mogelijk. Bij onze dekbedden gaat het in ieder geval om de zijden vulling met een katoenen tijk.