wol Timzo bedding

nature collection

Texelse wol

Onze scheerwollen dekbedden zijn gevuld met zuivere scheerwol van het Texelse schapenras. We gebruiken alleen de geselecteerde wol die het meest volumineus en het meest veerkrachtig is. Uiteraard diervriendelijk verkregen.

Texelse scheerwol staat bekend om haar uitstekende vochtopname. Wol staat opgenomen vocht ook weer snel af aan de buitenlucht. Dit resulteert in een ideale vochtbeheersing.

Onze wollen dekbedden hebben een hoogwaardige en soepel perkal-katoenen tijk en zijn chemisch te reinigen indien gewenst.

Wollen dekbedden
Een wollen 4-seizoenen dekbed is geschikt voor ieder seizoen, doordat het bestaat uit een zomerdeel (warmteklasse 4) en een voor- en najaarsdeel (warmteklasse 3). De twee delen zijn door middel van drukknopen aan elkaar vast te maken, waardoor een extra warm winterdeel ontstaat met warmteklasse 1.
Ook is dit dekbed in een enkelvoudige variant het hele jaar door te gebruiken. Én we hebben dit dekbed in een een zomeruitvoering. Uiteraard met dezelfde natuurlijke eigenschappen. Door de uitstekende vochtregulerende werking, wordt vocht snel opgenomen en afgevoerd voor een behaaglijke zomernacht.

Wollen onderdekens
Een wollen onderdeken zorgt voor een extra zacht comfort en verhoogt uw slaapcomfort. Ook zorgt het voor extra warmte tijdens de koude nachten. Daarnaast helpt het bij warme nachten om vocht af te voeren en te zorgen voor een ideale vochtbeheersing. Een wollen onderdeken is namelijk extreem ventilerend en zorgt voor een droog gevoel tijdens de gehele nacht.

Wollen hoofdkussens
Onze wollen hoofdkussens hebben een 100% perkal-katoenen tijk met rits en zijn gestept en gevuld met scheerwol. Voor de vulling kunt u kiezen uit scheerwollen bolletjes of polyester vezelbolletjes. Met dit kussen completeert u het natuurlijke slapen.