synthetisch Timzo bedding

tech collection

Synthetisch

Synthetische dekbedden en kussens hebben eigen voordelen ten opzichte van natuurlijke materialen. Al onze synthetische dekbedden en kussens zijn wasbaar en antiallergisch. Velen zijn te wassen op 60°C. Dat maakt synthetisch zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. De veelal gebruikte katoenen tijken zorgen voor ventilatie en vochttransport. Daarnaast produceren we volledig synthetische dekbedden en kussens.

Synthetische vezels zijn flexibel en sterk en zijn licht in gewicht. Daardoor vallen deze dekbedden soepel om u heen. Ze zijn ook nog eens makkelijk in gebruik en onderhoudsvriendelijk. Door de wasbaarheid kunt u uw dekbed lang schoon en fris houden.

Door het brede aanbod kunt u ook hier een bijpassend kussen bij uw dekbed kiezen.

Een synthetisch dekbed wordt vaak gekozen indien allergie een rol speelt of de wens om het te kunnen wassen groot is. De techniek heeft niet stilgestaan en laat zelfs wassen tot 90°C toe bij sommige kwaliteiten. De polyester vezels zijn het meest gebruikte materiaal. Ook hier zijn verschillende soorten vullingen mee te maken. Volumineus en veerkrachtig zijn de sterkste eigenschappen. Het oude imago ‘benauwd’ te zijn, is verleden tijd. Denk bijvoorbeeld aan de wintersportkleding, slaapzakken en dergelijke. Veelal voorzien van technische kunstvezels. Meestal wordt bij synthetische dekbedden een katoenen tijk gebruikt, maar vaak ook microvezel. Ook deze zijn ademend en zullen vocht doorlaten en ventileren. Het gebruiksgemak blijft in alle gevallen erg hoog. Duurzaam, wasbaar en eigenlijk voor iedereen geschikt.

Het type synthetisch dekbed wat vaak de voorkeur krijgt, is een microvezel dekbed met een donstijk. Hier worden korte vezels gebruikt en de dekbedden worden gevuld zoals bij dons. Het resultaat is een zeer luchtig en volumineus dekbed. Licht in gewicht met een zacht en soepel gevoel. En antiallergisch, dus geschikt voor degenen met een huisstofmijtallergie. Dit dekbed kan meten met de meest luxueuze soorten die gemaakt zijn met andere vulmaterialen.