SlideSolar

eigen energie

Zonnepanelen
Image is not available

Al onze daken zijn voorzien van zonnepanelen. Wat we opwekken, is ruim voldoende om ons verbruik te dekken.

SlidePapier

papier en karton

Gerecycled karton en papier.
Image is not available

Al het afval van papier en karton binnen ons bedrijf wordt gerecycled. Zelf zetten we zoveel mogelijk gerecycled karton en papier in.

SlideDhl

GoGreen

Duurzaam transport met GoGreen.
Image is not available

Onze logistiek partner DHL verduurzaamt met elektrisch transport. Het GoGreen compensatieprogramma zet vol in op CO2-reductie.

SlideAuto

elektrisch rijden

Buitendienst rijdt elektrisch.
Image is not available

Onze buitendienst rijdt deels elektrisch en we streven naar een volledig elektrisch wagenpark.

SlidePlastic

gerecycled plastic

Polyester vezel uit gerecycled plastic.
Image is not available

We produceren synthetische dekbedden en kussens met een vulling uit gerecycled plastic, waaronder PET met gelijke kwaliteit maar dan duurzaam.

SlideWater

sustainable

Duurzaam en toekomstbestedig.
Image is not available

CO2-reductie, energiebeheersing, transport, digitalisering, footprint… Timzo werkt aan een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
duurzaam Zonnepanelen Nijverheidsweg 5
duurzaam Zonnepanelen Nijverheidsweg 7

Timzo bedding werkt voortdurend aan een duurzaam toekomstbestendig bedrijf. Het plaatsen van zonnepanelen op al onze daken was een paar jaar geleden al een eerste stap. Momenteel wekken we méér op dan dat we verbruiken.

Daarnaast zijn er een aantal stappen gemaakt in efficiënt produceren. De fabrieken zijn voorzien van LED-verlichting en er is aandacht besteed aan isolatie. Het lokaal verwarmen en koelen van de werkvloer en het gebruik van lucht-sluizen helpt de klimaatbeheersing. Efficiënte verzending en elektrisch transport van vertegenwoordiging zijn wat gerealiseerde voorbeelden.

We digitaliseren steeds verder. Onze administratie en orderverwerking ‘in the Cloud’, vermindert print- en drukwerk.

Ook onze logistieke partner DHL verduurzaamt door elektrisch transport in te zetten. GoGreen is een initiatief van hen. Per pakket dragen we bij aan het duurzaam verwerken.

Ons eigen jonge wagenpark, bestaande uit vrachtwagens met een lage emissie, zetten we efficiënt in en combineren waar mogelijk transport van grondstoffen.

Prints in verpakkingen worden met state-of-the-art en zuinige machines gedrukt op recyclebaar papier. Verpakkingsmateriaal wordt waar mogelijk recyclebaar ingezet.

De energie-transitie is tegenwoordig vaak onderwerp van gesprek. Ook bij Timzo werken we aan een nóg lagere co2-footprint. We zien deze investeringen als een verzekering voor de toekomst.