bamboe Timzo bedding

nature collection

Bamboe

Bamboe wordt veel toegepast in textiel. Ook als dekbedvulling heeft het vele voordelen. De uitstekende vochtregulatie is één van de grootste voordelen. De bamboevezel neemt het vocht dat we tijdens de nacht verliezen op en staat dit weer af aan de omgeving. Dat geeft het lichaam een rustige nacht.

Het is van nature antibacterieel en antiallergisch. Zeer geschikt voor mensen die een natuurproduct willen én een allergie hebben. Daarnaast neemt het wel tot 60% méér vocht op dan katoen, wat zeker voor gebruik in een dekbed of hoofdkussen een groot voordeel geeft. Toch voelt het zacht en soepel aan door de fijne vezels.

Deze dekbedden en onderdekens zijn goed wasbaar tot 60°C en te drogen in de machine, wat ook bij huisstofmijtallergie ruim voldoende is. Bamboe-vezel wordt milieuvriendelijk verkregen en heeft een hoge slijtvastheid, waardoor het een duurzaam product is. Het is een snelgroeiend gewas. De plant kan tot wel één meter per dag groeien. Uiteraard is het biologisch afbreekbaar.

Bamboe dekbedden
Onze collectie bestaat uit een 4-seizoenen dekbed, een dekbed voor het hele jaar, een zomerdekbed, onderdekens en hoofdkussens. Een complete serie om geheel te genieten van de vele voordelen. Allen van hoge kwaliteit en net als de andere dekbedden in Nederland geproduceerd.

Bamboe onderdekens
Een onderdeken is de ideale laag tussen uw matras en het dekbed. Zeker door de uitstekende vochtregulatie helpt het overmatig vocht af te voeren en zorgt het voor een droog slaapklimaat. In de winter behaaglijk warm, in de zomer verkoelend.

Hoofdkussens
Het slaapgenot is compleet als u volledig door bamboevezel beschermd wordt. Onze bamboe kussens hebben dezelfde satijngeweven katoenen tijk als de dekbedden. De tijken zijn doorgestikt met bamboevezel vulling en hebben zo dezelfde ademende en vochtregulerende eigenschappen als de dekbedden. Voor de binnenvulling kunt u een keuze maken uit vezelbolletjes of kapok.