katoen timzo bedding

nature collection

Katoen

Een deel van onze katoenen dekbedden zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Zowel de tijk als de vulling zijn van katoen van hoge kwaliteit. Dit maakt deze dekbedden optimaal ventilerend. Het katoen van de tijk is gesanforiseerd, waardoor het krimpvrij is en daardoor ook wasbaar tot 90°C. De dekbedden zijn gestikt in een zig-zag-patroon waardoor de vulling niet zal verschuiven.

Een katoenen dekbed is een wat steviger en zwaarder dekbed. Door de zacht geweven katoen van de tijk voelt het prettig aan op de huid. Het kan veel vocht opnemen en direct afgeven aan de omgeving. Daardoor voelt het altijd behaaglijk aan, ook bij transpireren.

Katoenen dekbedden
We produceren katoenen dekbedden in een zomeruitvoering, een all-season variant én een dekbed voor het hele jaar. Een katoenen dekbed is ook erg geschikt voor mensen die het snel warm hebben door het uitstekende vochttransport.

Katoenen onderdekens
Ons katoenen onderdeken is ruim 1 cm dik. Deze dikke onderdeken houdt uw bed frisser, schoner en koeler voor een droog slaapklimaat. De onderdeken is volledig antiallergisch. Mensen met een huisstofmijtallergie kunnen hier veel baat bij hebben. De onderdeken is namelijk wasbaar op 90°C (huisstofmijt-dodend).

Katoenen hoofdkussens
De tijken van de katoenen kussens zijn ook nog eens gestept en gewatteerd met katoen. Ze zijn gevuld met goed ventilerende polyester vezelbolletjes. Omdat er een rits in de tijk zit, kunt u het kussen naar wens aanpassen en bijvullen. Het kussen is wasbaar tot 60°C en is geheel antiallergisch.

Net als de andere natuurproducten produceren we ook de katoenen dekbedden, onderdekens en kussens in onze eigen fabrieken te Wehl. Door het ruime aanbod van de diverse katoenen producten, kunt u een altijd een mooie combinatie maken om geheel tussen dit fijne natuurproduct te slapen. Een onderdeken is een ideale laag op uw matras, zowel in de winter als in de zomer. Een katoenen kussen neemt tijdens warme nachten veel vocht op en geeft daarentegen een behaaglijke warmte in de winter.